Volt már úgy, hogy valamit el akartál mondani valakinek? Egy jó tippet, egy konyhai fortélyt, vagy esetleg egy ajándékötletet? Pont így vagyok ezzel én is.

Ne vegyszerrel kezeljük a penészt

2013/04/05. - írta: ponthogy

Számtalan népi praktika van a penész kialakulásának megelőzésére és ha már megvan a baj, akkor a penész eltüntetésére. Az első és legfontosabb tanács, hogy tisztán és szárazan tartsuk az otthonunkat, ha a lakásban gyakori a nagy páratartalommal járó tevékenység, akkor lehetőség szerint azonnal szellőztessünk, így csökkentve a páraszintet a lakásban.

Vannak azonban olyan helyek, ahol vagy a lakás elhelyezkedése, vagy a szmogos, büdös levegő miatt nem lehet annyiszor és olyan mértékben szellőztetni, mint az szükséges lenne. Ilyenkor aztán a falakon, bútorokon  megjelenik a penész, az emberekben pedig megindul a kisördög: azonnal venni valami erős vegyszert és bekenni, sikálni, szétdörzsölni a penészfoltot minél előbb! Pedig ez a legtöbbször nem jó megoldás!

Hogy miért ne vegyszerrel kezeljük a penészt? Vonjunk be szakembert a kérdés megoldásába!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://ponthogy.blog.hu/api/trackback/id/tr26328375

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása