Volt már úgy, hogy valamit el akartál mondani valakinek? Egy jó tippet, egy konyhai fortélyt, vagy esetleg egy ajándékötletet? Pont így vagyok ezzel én is.

Shannara: gyermekmese felnőtteknek

2016/01/28. - írta: ponthogy

Hogy ez most magasztaló, vagy lehúzó írás a Shannara - A jövő krónikája című sorozatról, azt mindenki döntse el maga. Egy biztos: jól kitalált, látványos és véres mese fut a Viasat3 csatornán, mely az amerikai bemutató után közvetlenül hozta el nekünk az elfek, a gnómok, a druidák és hasonlók történetét.

Ez egy olyan történet, melyről egy percig sem hisszük el, hogy bármelyik része igaz volna. Így az ötödik résznél tudjuk, hogy vannak egyértelműen pozitív szereplői (a druida, az elf hercegnő és Wil) és vannak akikről még nem derült ki egyértelműen, hogy gonoszak, vagy jók: például Eretria a romanolány (Ivana Baquero).

A mesekedvelők úgy találhatják, hogy túlságosan sok a vér és félelmetesek a gonosz ábrázolások, azt azonban nehéz lenne vitatni, hogy a történet leköti az ember figyelmét. A jól fényképezett, látványos fantasy odaülteti a rajongókat a televízió készülékek elé csütörtök esténként még úgy is, hogy a színészek között igazán nagy nevet nem találunk. Talán az egyetlen kivétel Manu Bennett, aki a Spartacus sorozat-évadokban a francia gladiátort, Crixust alakította és megfordult olyan kasszasikerekben is, mint A hobbit: Az öt sereg csatája és A hobbit: Smaug pusztasága (Azog szerepében). A Shannara sztoriban a főhősök küldetését segítő druida szerepét  alakítja.

A sorozat szereplői - az elfek, gnomok, druidák, stb. - az emberi faj mutációi, akik maguk is emberek voltak egykor, csak a borzalmas előzmények tették őket mutánssá.

A nukleáris holokauszt utáni időkben játszódó történet egy véres, félelmetes gonosz lényekkel teli mese, semmi több. De szórakoztató.

Shannara - A jövő krónikája
Szereposztás: John Rhys-Davies, Aaron Jakubenko, Manu Bennett, Ivana Baquero, Poppy Drayton, Austin Butler

 

 

 

 

Címkék: sorozat viasat3
Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://ponthogy.blog.hu/api/trackback/id/tr618325774

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása