Volt már úgy, hogy valamit el akartál mondani valakinek? Egy jó tippet, egy konyhai fortélyt, vagy esetleg egy ajándékötletet? Pont így vagyok ezzel én is.

Ünnepelni jó - Valentin nap alkalmából jutott eszembe

2016/02/14. - írta: ponthogy

A virágboltosok találták ki a Valentin napot? Akkor a karácsonyt a fenyőfaárusok, a húsvétot a nyúltenyésztők? Teljesen mindegy, a lényeg az, hogy egyszer egy évben minden a szerelemről szól: az utcán, a médiában és jobb esetben a családban is. Erről jutott eszembe: miért ne lehetne az év minden napjára egy-egy ünnepet beütemezni? Hisz ünnepelni jó!

Naptár - minden nap legyen ünnep!

A Valentin naphoz szorosan kapcsolódik a Házasság hete, amely az összetartozásra, a házasságra és a család fontosságára hívja fel a figyelmet. A házasság intézményét már négy kontinens 21 országában ünnepelik, köztük Magyarországon is. Tv-műsorok, filmek, magazinok foglalkoznak az összetartozás intézményesített formájával.

Remek kezdeményezés, hogy egyre másra jönnek elő újabb és újabb ünnepek (mint pl: Halloween), előbb vagy utóbb az lesz a vége, hogy az év minden napján ünnepelhetünk valamit. Ez nekem tetszik, van is pár ötletem!

Legyen mondjuk férfiak napja! Tudom, a nemzetközi férfinapot november 19-én tartják, mégis jóval kevesebben tudnak róla, mint mondjuk a nőnapról. Nem szól különösebben erről a tv, nem rendeznek férfi napi vetélkedőt és a teremtés koronái csak a legritkább esetben kapnak ezen alkalomból ajándékot.

Legyen gyógyultak napja is! Mert betegek világnapja (február 11.) van már, ám a betegséget nem jellemző megünnepelni, a gyógyulást viszont szinte kötelező! Különösen örömteli nap, ha valaki mondjuk egy súlyosnak tűnő kórral birkózik meg. Megjegyzem: nekem egy nátha legyőzése is farsangi bál!

Sok az a 365 nap? Nem, mert az év napjai közül már jópárat lefoglaltak a különböző ünnepek számára.

Február 14. Valentin napja, a szerelem napja. Ezt hagyjuk is békén, az év többi - még ünnepektől szabad - napját azonban nyugodtan foglaljuk le, hisz nincs még - többek között - dinók napja, tehetségkutatók napja, unokatestvérek napja és nagypapák napja sem...

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://ponthogy.blog.hu/api/trackback/id/tr258389338

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása