Volt már úgy, hogy valamit el akartál mondani valakinek? Egy jó tippet, egy konyhai fortélyt, vagy esetleg egy ajándékötletet? Pont így vagyok ezzel én is.

Mondj egy jó sorozatot! Nem mondok!

2016/06/17. - írta: ponthogy

Ahogy a humorista sem tud mindig új viccet mondani, így sorozatot ajánlani sem egyszerű, hiába vagyunk sorozatzabálók. Mert ami nekem jó, az nem biztos, hogy jó neked, ami neki tetszik, az lehet, hogy másoknál kiveri a biztosítékot.

Mondj egy jó sorozatot!

Mi az, hogy jó? A Trónok harca mostanság a legfelkapottabb széria, ám ismerek olyat, aki ki nem állhatja, ha meghallja a zenéjét,már keresi is a távirányítót, hogy elkapcsoljon. Pedig többszörösen díjazott, hatalmas költséggel előállított és még több bevétellel rendelkező alkotás.

Ha ismerős kéri, hogy ajánljak valamit, akkor könnyebb - de nem könnyű! - a dolgom. Ismerem a korát, a nemét, az ízlését, így tudom, hogy a szappanoperákat, a horrorfilmeket, vagy a csacska vígjátékokat kedveli. Egy ismeretlennek ezért egyik kedvencemet sem tudom jó szívvel figyelmébe ajánlani...

A sorozatajánló során azt is figyelembe kell venni, hogy meddig köti le az illető figyelmét egy-egy epizód, illetőleg mennyire kidolgozott a tartalom. Ha a szerelmes férfi könnyes szemmel percekig bámulja a tengert, az lehet "Ó, micsoda romantikus!", de lehet "mi a sz@ar ez?" is. Az ütős, rövid epizódokat szereti, vagy a hosszabb, részletesebb részeket?

Mondanék egy jó sorozatot, mert tudok párat. A napi hazai kínálatot (BK, Éjjel Nappal Budapest, Jóban Rosszban) mindenki ismeri, de vannak most futó szappanoperák (Isten áldjon, Eszperanza!, Megtört szívek), vagy sci-fi (A létezés határa), vígjáték (Egy rém fura család), vagy akció (Tyrant, Lángoló Chicago) sorozatok is.  De mitől jó egy sorozat? Attól, hogy sokat játsszák, hogy több évadot készítettek belőle, vagy hogy hatalmas költséggel gyártották? Nem! Attól jó, ha a nézőnek tetszik.

sorozat.jpg

Így hát csak annyit tudok tenni, ha valaki egy jó sorozatot kér tőlem, hogy elmondjam, melyik sorozat nekem miért tetszik, vagy miért nem. Csupán a címeket sorolva sokra nem megyünk...

Címkék: sorozat kultúra
Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://ponthogy.blog.hu/api/trackback/id/tr418817714

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása