Volt már úgy, hogy valamit el akartál mondani valakinek? Egy jó tippet, egy konyhai fortélyt, vagy esetleg egy ajándékötletet? Pont így vagyok ezzel én is.

Hogyan válasszuk ki a megnézendő filmet?

2017/03/01. - írta: ponthogy

Olyan ütemben bővül a 2017. évi filmes választék, hogy azt már képtelenség követni. Pedig még csak február vége van... Tegyük fel, hogy valamennyi újdonságot a moziba szeretném megtekinteni, nem arra várok, hogy valaki a moziban ülve okostelefonjával felvegye, majd megossza velem az interneten (sicc!). Valamennyi elsőre izgalmasnak tűnő filmet meg tudom majd nézni? Aligha.

Szinte minden napra jut egy olyan film, amit egyszerűen nem lehet kihagyni!

cinema-strip-64074_640.jpg

A tömegből ki kell emelnem és muszáj ajánlanom egy filmet a 2017-s esztendő eddigi hazai megjelenései közül, az A régi város (Manchester by the Sea) című film, melyet Casey Affleck játéka és drámaiságában is vidám pillanatokat tartogató története tett naggyá. Nem véletlen, hogy a 2017-es Oscar-gálán a kisebbik Affleck fivér nyerte a legjobb férfi főszereplőnek járó díjat.

Franchise lesz dögivel...

Az idei mozibemutató tervek között böngészve számtalan folytatásra bukkanhatunk. Egyebek mellett folytatást kap az Avatar, a Karib-tenger kalózai, a Majmok bolygója, a Halálos iramban, az Útvesztő és – ki ne hagyjam! - a Star Wars. Természetesen a felsorolás közel sem teljes, érdemes lesz figyelni a 2017-es filmpremierek listáját, hogy időben értesülhessünk az újdonságokról.

A dilemma továbbra is: hogyan nézzek meg ennyi jó filmet? Képtelenség…

Ha nem lenne elég (de elég!) a rengeteg filmpremier a moziban, ott vannak még a tévés bemutatók is. A mozicsatornák és az egyre csak szaporodó egyéb tévéadók naponta önti rám a filmek tengerét, köztük nem kevés olyat, amit még soha nem láttam…

Van erre megoldás?

Én így választok filmet

Szelektálni kell, de nagyon, tájékozódni, hogy melyik film miért jó, vagy miért nem éri meg megnézni. Nekem van egy szempont rendszerem, ami megszűri ugyan a megnézendő alkotásokat, ám szűrés után is több marad, mint amit meg tudnék nézni…

Az én módszerem:

Először elolvasom a beharangozókat, elolvasom a stáblistát, szereplőket. Ha a filmajánló nem szimpatikus, már ki is zártam az adott filmet. Kivéve, ha az alkotók között szerepel valamelyik kedvencem.

Ha ezen túljutottam, akkor megkeresem a videómegosztó portálon a trailert, filmklippet, filmrészletet, stb. Ha szerencsém van, akkor ezek után már van annyi információ a birtokomban, ami alapján dönteni tudok.

Amit soha nem veszek figyelembe: az a mások véleménye. Nem olvasok fórumokat, kritikákat, kommenteket, mert tudom, hajlamos vagyok arra, hogy hagyjam magam befolyásolni.

Nálam ez-e a tuti módszer, de lehet, hogy van ennél jobb. Szerinted?

Címkék: film kultúra 2017
Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://ponthogy.blog.hu/api/trackback/id/tr2212302645

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása