Volt már úgy, hogy valamit el akartál mondani valakinek? Egy jó tippet, egy konyhai fortélyt, vagy esetleg egy ajándékötletet? Pont így vagyok ezzel én is.

Feldolgozás feldolgozása, avagy újra hódít a Cups song

2017/07/17. - írta: ponthogy

Olyannyira nevezetes slágerről van szó, hogy nem is olyan régen egy magyar fiúcsapat is bemutatta az egyik tehetségkutatóban. Nagyszerűsége egyszerűségében rejlik és abban, hogy hangszer nélkül is kiváló kíséretet adhatnak hozzá az előadók. A legújabb Cups (ford.: poharak) feldolgozás egy egész iskolát megmozgat, akik a kezük ügyében lévő bármivel képesek dallamos kísérő zenét szolgáltatni...

A Tökéletes hang (2012) című amerikai zenés film akkora sikert aratott világszerte, hogy nem állhatott meg egyetlen darabnál, 2015-ben elkészítették a második részt, majd idén már a harmadikat is be fogják mutatni. Az alap sztori szerint az iskolai acapella énekcsoport új tagja Beca (Anna Kendrick) kiragadja a csapatot a megszokott klisékből és egy teljesen egyedi útra tereli az együttest.

A zenés film első részének egyik legtöbbet játszott dala volt az, amit Beca a kórus felvételién adott elő. Elkérte a felvételiztető lányoktól az asztalon lévő poharat és azt használva kíséretül elénekelte a Cups című slágert. Mint tudjuk az előadás után Becát felvették a kórusba, a videó pedig meghódította a videómegosztó portál látogatóit.

Sokan feldolgozták ezt utána, de az az igazság, hogy a filmben elénekelt változat is egy feldolgozás. A Cups (When I'm Gone) a Lulu And The Lampshades 2011-es lemezén is megjelent sőt, a wikipedia szerint eredetileg 1931-ben született.

Napjainkban egy újabb feldolgozás tartja lázban a világot. Nem túlzás ezt állítani, hiszen a Roscksuli sorozat Cups feldolgozása a Youtubon lassan eléri az ötmilliós nézettséget!

Poharak a Rocksuliban

A Nickelodeon közkedvelt ifjúsági sorozata jelenleg is fut a csatornán. Vasárnap esténként kukkanthatunk bele az ifjú rockerek életébe. A sorozatban a sok nevetés mellett számtalan népszerű dal is felcsendül a szorgalmas kisdiákok és tanáraik előadásában. És ott hangzott el a Cups is!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://ponthogy.blog.hu/api/trackback/id/tr9012669479

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása