Volt már úgy, hogy valamit el akartál mondani valakinek? Egy jó tippet, egy konyhai fortélyt, vagy esetleg egy ajándékötletet? Pont így vagyok ezzel én is.

A weboldal tulajdonos ideges, a hirdető csalódott

2016/07/20. - írta: ponthogy

Fogadjuk el, hogy reklám nélkül kevésbé pörög az üzlet, az internetes hirdetés pedig a legjobb célzottan eljuttatható hirdetési forma. Ezért is bosszantó, hogy a reklámblokkoló programok akár végérvényesen tönkre tehetik az online hirdetési piacot. A hirdető csalódott, mert nem jelenik meg a reklámja, elmaradnak a megrendelői. A weboldal tulajdonos ideges, mert az online reklámokból nem jönnek a bevételek úgy mint korábban. Egyedül a felhasználó elégedett, mert nem látja a számára teljesen feleslegesnek tűnő reklámokat és sokkal gyorsabban töltődnek be az információk a böngészőjébe, mint amikor hemzsegtek a reklámoktól az oldalak.

 

Az online reklámpiac szereplőinek kiútra van szüksége

 

Akár meg is ijedhetnénk, ha nem lennénk annak a tudásnak a birtokában, ami kiutat mutat az egyre jobban beszűkülő online hirdetési csatornákból!

 

lamp-1315742_640.png

 

Kutathatjuk, hogyan jutottunk idáig, ám sok értelme nincs. Az online reklámpiac szereplőinek kiútra van szüksége, nekünk pedig van egy könnyedén megvalósítható ötletünk.

 

Csapjuk be a reklámok megjelenését akadályozó programokat? Ugyan! Észreveszik, továbbfejlesztik őket, és kezdődik minden elölről.

 

Lássuk a lényeget:

 

Fegyverünk a tartalommarketing

 

A tartalommarketing eszköztárát kell a lehető legszélesebb körben kihasználni! Készítsünk olyan weboldalt, ami eladja saját magát, írjunk olyan blogot, ami mágnesként cuppantja be az olvasókat. Ami jó, olvasmányos, érdekes vagy izgalmas, azt megosztják a közösségi médiában, arról beszélnek a sajtóban, téma lesz az utcán. Természetesen ez is egy szakma, így nem árt megfelelő szakember kezébe adni az ilyen feladatokat. Ne gondolja senki, hogy a titkárnő (nem megbántva senkit!) ráérő idejében összedobja a céges honlap, vagy blog szövegét!

 

Tartalmas megjelenés mások weboldalán

 

A saját webes megjelenés feltuningolásán túl próbáljunk megjelenni online magazinokban, vendég-blogoljunk! Ügyeljünk arra, hogy amelyik írás rólunk, termékünkről, vagy szolgáltatásunkról szól, az - mintha a saját weboldalunkon jelenne meg - legyen színvonalas, érdekes! Az ezeket a cikkeket olvasó látogatók rákattinthatnak a cikkben elhelyezett hivatkozásokra, melyek a saját weboldalunkra irányítja őket. Ott aztán látogatóból visszatérő látogató, megrendelő, vásárló lehet belőle. Ezért nem mindegy, hányan olvassák az általunk szponzorált, rólunk szóló cikket!

 

A weboldal tulajdonos megnyugodhat

 

Az is aki korábbi hirdetőként inkább a saját oldalát javította fel érdekfeszítő szöveges tartalommal és az is, aki bizonytalanul megjelenő reklámdobozok helyett tartalmas cikkekkel hirdeti mások szolgáltatását. Utóbbi duplán is nyerhet, hiszen az oldalon elhelyezett reklám bannerek önmagukban nem hoznak látogatót, egy jó PR cikk azonban igen.

 

A hirdető csalódottsága már a múlté

 

A jól megírt, megfelelő oldalakon elhelyezett reklám cikkek hozzák a vevőket, a bennük elhelyezett hivatkozások pedig a Google szemében erősítik a weboldalt. Ilyen szempontból az a weboldal erős, ami az internetes keresők találatai között minél előbb helyezkedik el bizonyos keresésekre. A fizetett bannerekkel ez reménytelen.

 

Ha valaki időben felismeri a tartalommarketingben rejlő lehetőségeket, lekőrözheti versenytársai, hihetetlen előnyt szerezve előttük. Aki ebből kimarad, az lemarad...

 

 

 

 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://ponthogy.blog.hu/api/trackback/id/tr688903184

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása