Volt már úgy, hogy valamit el akartál mondani valakinek? Egy jó tippet, egy konyhai fortélyt, vagy esetleg egy ajándékötletet? Pont így vagyok ezzel én is.

A zseniális magánkopó és csinos segédje októberben ismét a tévében

2016/09/28. - írta: ponthogy

Októberben Sherlock és Watson 5. évad világpremier és 4. évad hazai premier a tévében! Vitathatatlan, hogy a nézők zabálják a függőségével harcoló magánnyomozó és a hozzá csapódott doktor Watson kalandjait annak ellenére, hogy utóbbi karaktere az eredeti történetben egy férfi volt!

El tudják képzelni, hogy Derrick felügyelő társa Harry egy új sorozatban egy szép nő legyen? Talán az sem lenne akkora váltás abban a történetben, mint amikor az amerikaiak (Csak úgy eszembe jutott: Amerika az amerikaiaké) dr. Watson figuráját egy harcművész színésznőre, Lucy Liura bízták.

Oké, a Sherlock és Watson címet viselő tévésorozatban a színésznőnek nem kell karatéznia, vagy karddal hadonásznia mint a Kill Billben, de így is furcsa, hogy az eredeti történetben megrögzött agglegényként megismert nyomozózseni segédje egy nő!

Mi a szerepe dr. Watsonnak az eredeti történetben?

Ahogy Sherlock Holmes sem élt sohasem, úgy Watson doki is kitalált személyiség, aki kettős feladatot látott el Sir Arthur Conan Doyle regényeiben. Egyrészt elméletben és gyakorlatban segíti a nyomozást, másrészt akár egy krónikás, megírja azok történetét. Együtt él a detektív guruval, így mindig kéznél van, ha Holmesnak kell valami. Ezen felül igazi társ, aki ellenzi, de tűri a zseniális nyomozó önpusztító életmódját: a dohányzást és a narkózást.

Sherlock és Watson New Yorkban

sw.jpgA filmsorozatban Sherlock Holmes (Jonny Lee Miller alakítja) magánkopó átteszi székhelyét az Egyesült Államokba és ott találkozik dr. Joan Watsonnal, akit gazdag apja azzal bíz meg, hogy figyelje a fiát és ha kell segítsen rajta. Holmes ugyanis szerelme halála után alkohollal és a droggal mérgezi magát. Aztán elmegy az elvonó kúrára, ám apja nem bízik benne, hogy teljesen kigyógyult a szenvedélybetegségeiből. A doktornő aztán Sherlock társa lesz New York-i nyomozásai során. A magánhekus rendkívüli ismeretei révén a rendőrség tanácsadójaként vesz részt a bűnesetek felderítésében.


Miben különleges Sherlock Holmes?

 


Sherlock Holmes naprakész a jogszabályokban, a bulvársajtóban, kiemelkedő anatómiai és geológiai ismeretekkel rendelkezik, növénytani ismeretei elsősorban a növényi alapanyagú mérgek vonatkozásában példa értékű. Ért a kémiához is és egyedülálló megfigyelő képességgel rendelkezik, azaz egy igazi polihisztor!

Hogy a nézők vevők a CBS sorozatára, azt az jelzi, hogy a zseniális detektív és doktornő társa kalandjai eddig négy évadot értek meg (a negyediket október 4-től az AXN kezdi vetíteni), az ötödik évad világpremierje pedig október másodikán lesz.

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://ponthogy.blog.hu/api/trackback/id/tr2811750273

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása