Volt már úgy, hogy valamit el akartál mondani valakinek? Egy jó tippet, egy konyhai fortélyt, vagy esetleg egy ajándékötletet? Pont így vagyok ezzel én is.

Melyik 2019 legjobb filmje?

2019/03/10. - írta: ponthogy

Talán korai feltenni ezt a kérdést 2019 tavaszán, de ha egy dolgot veszünk figyelembe a legjobb film kiválasztásakor, akkor a kérdést nagyon is egyszerű eldönteni.

A választásom során a hazai mozik által 2019-ben bemutatott, vagy bemutatásra kerülő filmeket vettem figyelembe és abszolút nem gondolom, hogy elhamarkodottan döntöttem!

Természetesen ez egy szubjektív vélemény, amivel lehet vitatkozni, lehet vele egyet érteni. De az biztos, hogy a 2019-es mozifilmek közül már megvan a győztes. És nem csak azért, mert Oscar-díjat kapott a saját kategóriájában, hanem azért is, mert óriási színészi alakítások repítették a győzelem felé.

2019 legjobb filmje: A zöld könyv

 

2019 legjobb filmjét tehát főszereplői juttatták a csúcsra, ám a Mahershala Ali, Viggo Mortensen filmsztár párosból csak előbbi ünnepelhetett Oscar-díjat. Ő a legjobb mellékszereplőnek járó szobrocskát kapta meg.

Viggo Mortensen a legjobb férfi színészek 2019-ben díj elnyeréséért indult, de csupán jelölésig jutott, azaz benne volt az 5 legjobb színész között, de nem nyerte el a díjat.

2019 legjobb filmje: A zöld könyv

 

Miről szól a Zöld könyv?

 

Egy furcsa párosról, akik fittyet hánynak arra, hogy a színes bőrű művészeket nem szívesen látnak Amerika déli államaiban.

Az afroamerikai zongorista, Don Shirley (Mahershala Ali) és fehér sofőrje, Tony Lip (Viggo Mortensen)  ép oda indul turnézni. A két ember nem csak bőrszínében, de stílusában, habitusában is erősen eltérő személyiség. Ennek ellenére az út során rájönnek, hogy nem is annyira különbözőek.

A zöld könyv trailer

 

 

A filmet egy igaz barátság története ihlette. Két olyan ember kötődik egymáshoz, akik szinte mindenben különböznek. Ezt látva felvetődik bennem: vajon mennyire igaz a közmondás: Madarat tolláról, embert barátjáról? (A közmondásról a linkre kattintva olvashatsz!)

Oscar-díjak

 

A zöld könyv lett 2019 legjobb filmje, megkapta a legjobb eredeti forgatókönyvért járó díjat, Mahershala Ali lett a legjobb mellékszereplő férfi színész.

Jelölést kapott a film a legjobb vágás kategóriában és Viggo Mortensen, mint legjobb férfi főszereplő. De ezeket az elismeréseket mások kapták.

Ötből három, azaz öt jelölésből három Oscar-díj. Azért ez nem rossz!

A filmet Magyarországon az ADS Service Kft. forgalmazza.

 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://ponthogy.blog.hu/api/trackback/id/tr3814680006

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása