Volt már úgy, hogy valamit el akartál mondani valakinek? Egy jó tippet, egy konyhai fortélyt, vagy esetleg egy ajándékötletet? Pont így vagyok ezzel én is.

Pokoli a hőség a tetőtérben, szinte olyan, mint egy szauna

2023/06/04. - írta: ponthogy

Így válassz árnyékolót a tetőtéri ablakra!

pexels-joanna-bogacz-4138138.jpgMa az egyik legfontosabb nyári kérdést feszegetjük, a téma a tetőtéri ablakok árnyékolása lesz. Ha otthonodban tetőtéri ablakokkal rendelkezel, vagy tervezed beszerelésüket, akkor érdemes átolvasnod ezt a cikket. Az ablakok árnyékolása nemcsak praktikus, hanem esztétikai szempontból is kiemelkedően fontos lehet.

És megszüntethető velük a pokoli hőség - de nem mindegyikkel! Kezdjük!

Miért fontos a tetőtéri ablakok árnyékolása?

Miközben tetőtéri ablakaid természetes fényt biztosítanak a szobában, valószínűleg már találkoztál azzal a problémával, hogy szinte vakít a beáramló napfény, vagy az ablaküveg a meleg hatására olyan mint egy nyári radiátor. Emiatt túlmelegedhet a helyiség.

Ezen kívül, az átlátszó tetőtéri ablakok esetében a magánszféra fenntartása is fontos lehet. Itt lépnek képbe a tetőtéri ablak árnyékolók, amelyek nemcsak a napfényt szűrik, hanem hozzájárulnak a helyiség hőmérsékletének szabályozásához és a szükséges magánszféra biztosításához.

Kellemes fények, hűvös éjszakák

Képzeld csak el, milyen lenne, ha minden alkalommal, amikor belépsz a tetőtéri szobádba, kellemes fény fogadna, amely nem vakít, de mégis elegendő világosságot biztosít a tevékenységeidhez.

Ráadásul, amikor szükséged lenne rá, az ablak árnyékoló könnyedén lehúzható lenne, hogy a helyiség sötét és hűvös legyen, vagy ha magánszférára vágysz. Mindez nem csak kényelmet és praktikumot jelent, de a belső tér esztétikáját is fokozhatja, hiszen az ablak árnyékolók sokféle stílusban és anyagban elérhetőek.

3 megoldás a tetőtéri ablak árnyékolására

 Most, hogy megismertél néhány előnyét a tetőtéri ablak árnyékolóknak, eljött az idő, hogy megfontold ezek beszerelését otthonodban.

 Mond, Te melyiket választanád az három közül?

1. Belső árnyékoló

Roló, vagy redőny, ami kizárja a kíváncsi szemeket, de a meleg ellen csak csekély mértékben hatásos. Ha a belső árnyékoló mellett döntesz, akkor nyáron szükséged lesz egy hatásos léghűtőre, vagy egy légkondícionálóra.

2. Külső, hővédő roló

Ez a magánszférádat is védi és a sugárzó napsütésben sem engedi, hogy átforrósodjon az ablakod. Viszont egy vihar – bármilyen erős anyagból is van – megtépázhatja, tönkre teheti. Nekem is volt a tetőablakon külső rolóm, sosem mertem lehúzva hagyni, ha elmentem otthonról.

3. Külső redőny

Ez a legjobb, ám a legdrágább megoldás arra, hogy a tetőtér nyári melegben is optimális hőmérsékletű legyen. Én lehúzva tartom, amíg tűz a nap, majd amikor eset lehűl a levegő, kinyitom az ablakokat és egy oszlop ventilátorral átszellőztetem a lakást. Pár perc alatt.

Összefoglaló

 

Remélem, hogy ez a poszt segített átfogó képet kapni a tetőtéri ablak árnyékolók előnyeiről és a velük járó lehetőségekről. Ne feledd, az ablak árnyékolók nem csak praktikusak és funkcionálisak, de esztétikailag is feldobják otthonod belső tereit.

Ez volt a "Pokoli a hőség a tetőtérben, szinte olyan, mint egy szauna" poszt, remélem, hogy hasznosnak találtad. Köszönöm, hogy elolvastad, és sok szerencsét kívánok az ablak árnyékolók kiválasztásához és telepítéséhez!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://ponthogy.blog.hu/api/trackback/id/tr7518138582

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása