Volt már úgy, hogy valamit el akartál mondani valakinek? Egy jó tippet, egy konyhai fortélyt, vagy esetleg egy ajándékötletet? Pont így vagyok ezzel én is.

Tíz érdekesség Halloween kapcsán

2015/10/30. - írta: ponthogy

Tudtad, hogy Halloween...? Tíz dolog, amit talán még nem tudtál Halloweennel kapcsolatban.

Magyarországon egyre népszerűbb Halloween ünnepe, minden év október 31-én maskarákba bújt gyerekek, felnőttek buliznak ezen a napon, a boltok már napokkal előtte árusítják a buli kellékeit: boszorkány sapka, szörny jelmez, különleges gyertyák, halloween csokik, más édességek, stb. Összegyűjtöttünk mi is tíz érdekességet, amit talán még nem ismertél Halloween kapcsán.

Tíz érdekesség Halloween kapcsán


1. Halloween ünnepe ősi pogány kelta hagyományokból alakult ki, annak ellenére, hogy sokan az Egyesült Államokat gondolják a hagyományok bölcsőjének. Pont hogy nem amerikai! A halottakat, ártó szellemeket akarták elűzni a kelták, ezért öltöztek félelmetes jelmezekbe.

2. A Halloween – A rémület éjszakája (1978) című horrorfilm minden idők legtöbb pénzt hozó független filmje.

3. A Helloween nevű német speed metal zenekar három e-vel írja a nevét, így: Helloween.

4. Csak a karácsony népszerűbb Észak-Amerikában a Halloweennél.

5. A "Csokit vagy csalunk!" a "Trick or treat!” fordítása, mellyel a gyerekek édességet kunyerálnak. Kifejezőbb lenne a "Ha nem adsz, lesz kapsz" szabad fordítás, azaz aki nem ad csokit, az ráfázik... A kelták élelmet raktak a kunyhóik elé a halottaknak, csak ne kopogjanak be - ebből alakult ki a játékos édesség-kéregetés.

6. Halloween jelképévé vált a töklámpás, azonban ez nem a keltáktól származik, hiszen ők minden tüzet eloltottak, hogy a holt lelkek ne találjanak haza október 31-e éjjelén.

7. A tök elődje a tarlórépa volt: ebből faragtak lámpásokat, ijesztő fejeket Angliában Halloween alkalmából.

8. A narancssárga és a fekete a Halloween színei.

9. Sok helyen a bagoly a Halloween állata. Ahol megjelenik, ott nemsokára bekopogtat a halál.

10. Régen állatfejekből és állatbőrökből készültek a Halloween jelmezek, melyeket ma már senki sem venne fel...

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://ponthogy.blog.hu/api/trackback/id/tr688036342

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása