Volt már úgy, hogy valamit el akartál mondani valakinek? Egy jó tippet, egy konyhai fortélyt, vagy esetleg egy ajándékötletet? Pont így vagyok ezzel én is.

A rákkeltő kerítés esete, avagy nesze neked disznótor!

2015/10/28. - írta: ponthogy

A rákkeltő kerítés esete, avagy nesze neked disznótor!Jön a november, amit régen csak úgy emlegettek: a disznóölés hava. Ám a gazda most vakargathatja a fejét mert kiderült, hogy az ólban lévő koca jelentős része rákkeltő! Mi lesz veled így disznótor?

Olvasta, hallotta mindenki a médiában az október 26-án közzé tett WHO jelentést, melynek a lényege, hogy a feldolgozott hústermékeket (kolbász, felvágott, konzervek, stb.) rákkeltő, a vörös húst (ide sorolva a disznóhúst is) pedig "valószínűleg" rákkeltő anyagnak tarja.

Vakarja a fejét a gazda, akkor most mi legyen Szent András havában: ölünk, vagy nem ölünk?

Az azóta eltelt időszakban aztán megszólaltak táplálkozási szakemberek, dietetikusok és hústermelők, akik a mértékletes húsfogyasztást teljesen veszélytelennek tartják. De mit mond az, aki a sajtóban azt olvassa, a televízióban azt látja, hallja, hogy a kolbász ugyan abba a veszélyességi kategóriába tartozik a rákos megbetegedések szempontjából mint az azbeszt, vagy a cigaretta?

Még jó hogy nálunk nem kolbászból van a kerítés - most bonthatnánk el!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://ponthogy.blog.hu/api/trackback/id/tr938028792

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása