Volt már úgy, hogy valamit el akartál mondani valakinek? Egy jó tippet, egy konyhai fortélyt, vagy esetleg egy ajándékötletet? Pont így vagyok ezzel én is.

Jaj, de csúszik ez a banánhéj! Oké, de mit tud még?

2019/05/06. - írta: ponthogy

Nem is gondolnád, mennyi mindenre fel tudod használni!

banana-peel-956629_640.jpg

A legnagyobb hibát akkor követed el, amikor a banánhéjat kidobod a kukába. Mert a banánhéj számtalan módon hasznosítható, melyek közül most én is megmutatok párat.

Ugye vannak az életedben olyan dolgok, melyeket eddig csak drága pénzen vett vegyszerekkel tudtál megoldani?

Eleged van a műtrágyákból, a kozmetikumokból, a különböző bőrnyugtató szerekből, mert drágák és egyik sem oldja meg a problémádat igazán?

Mindeközben a kukában a banánhéj foglalja a helyet a többi hulladék elől, holott értelmesen fel lehetne használni.

Ezekre a problémákra kiváló megoldással szolgálok, melynek főszereplője a banánhéj. Még mielőtt a kukában végezné, használd ki remek tulajdonságait!

A pazarlás megszüntetése ott kezdődik, ahol az egyébként kidobandó dolgaidat újra hasznosítod. Majd később meglátod, ebből mennyi előnyöd származik!

A legtöbb ember hitetlenkedve áll a természetes megoldásokkal szemben. Jobban bíznak a boltban vásárolt vegyszerekben, mint a kéznél lévő megoldásban.

Tudod mi ezzel a legnagyobb probléma? Hogy a felesleges pénzkidobás mellett még a környezetüket is megterhelik.

A baj az, hogy az emberek nem gondolkodnak, ezért a pazarlás egyre nő, az értékes anyagok – mint amilyen a banán héja – a szemétben kötnek ki.

Hadd mondjam el, hogy én is hitetlenkedtem: nehogy már a banánhéj ennyi mindenre jó legyen! De a kíváncsiságom legyőzte a hitetlenkedésemet – szerencsére!

Öt olyan dolog van, ami nálam bizonyítást nyert a banánhéj hasznosításával kapcsolatban.

Próbáld ki, nyugodt szívvel ajánlom, mert mindegyik tippem működik!

Sose dobd ki a banánhéjat, mert az pénzbe kerül!

Pénzbe kerül a szemét elszállítása és azoknak a szereknek a beszerzése, melyek kiválthatók lennének ezzel a természetes, növényi alapú anyaggal.

Figyelj, most jön a lényeg!

Mindenki szeretne vakítóan fehér fogakat, olyanokat, mint a hollywoodi sztároknak van. Igen ám, de az vagyonokba kerül! Kivéve, ha a kidobásra ítélt banánhéjjal naponta bedörzsölöd a fogaidat! A természetes fehérítő hatása révén a banánhéj kiváló fogápoló. És jóval olcsóbb, mint más fogfehérítő anyag.

A rovarcsípések kellemetlen tünete a viszketés, amit kitűnően enyhít a banánhéj. Helyezd a csípésre, hagyd rajt negyed óráig, majd élvezd a hatását!

Ami mindenkinek eszébe jut a növényi hulladékok kapcsán, az a komposztálás. A banánhéjat érdemes feldarabolni, úgy keverni a komposztba, hogy hamarabb lebomoljon.

Cipőápoló! A karcos, töredezett cipőt úgy lehet ragyogóvá tenni, ha banánhéjjal átdörzsölöd. Eltömíti a bőrcipő apró repedéseit és fényesíti is. 

Végezetül egy jó szándékú javaslat: gondolj az itt telelő madarakra, a banánhéj kiváló madáreleség, a téli időszakban szívesen csipegetnek belőle a madarak.

Ugye azt nem kell mondanom, hogy a fogfehérítéshez, viszketés ellen, cipőpucoláshoz vagy madáreleségnek felhasznált (elhasznált) banánhéjat a komposztba dobd ki?

Csak annyit kell tenned, hogy gondolkozol egy picit, mielőtt a kukába dobnád a banánhéjat. Spórolhatsz, óvhatod a környezeted és hasznos dolgokra használhatod, ahelyett, hogy a szemétben végezné.

Fotó: pixabay.com

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://ponthogy.blog.hu/api/trackback/id/tr3314811454

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása