Most biztosan azt gondolod, hogy ez megint valami ócska trükk...
Pedig nem! Valóban van egy módszer, ami tiszta, gyors és csodás eredményt hoz.
Habszifonban én még sosem csináltam tökéletes habot. Ez lehet, hogy az én hibám, de így van...
Ha robotgépet használsz a tejszínhab készítéshez, illetve habverővel próbálkozol, akkor fenn áll a veszélye, hogy a friss tejszín szerte szét fröcsög a konyhában.
Lehet, hogy kemény lesz a hab, de takaríthatsz is rendesen.
Az én módszeremmel megúszod a takarítást!
Amíg készül a kőkemény tejszínhab, biztosan nem fog szétfröccsenni semerre sem, mert...
Lezárt befőttes üvegben verjük fel a tejszínt habbá!
Pontosabban nem verjük, hanem rázzuk.
Ha nekem nem hiszel, akkor a cikk végén beillesztett videóban magad is megláthatod, hogy valóban működő praktikáról van szó!
Mielőtt azonban egyből az angol nyelvű videóhoz görgetnél, azt javasolom olvasd tovább a bejegyzést, mert a fontos részleteket most fogom elárulni!
Beszereztél mindent a finom tejszínhabhoz? Zárható befőttes üveged is van? Akkor tartsd be az alábbi szabályokat és rázz kemény habot az alapanyagokból!
Így készíts kemény tejszínhabot maximum 5 perc alatt
A jó minőségű (30% zsírtartalmú) tejszínt elkészítése előtt jól hűtsd le, legalább egy napig legyen a hűtőszekrényben.
De ez még nem elég, a befőttesüveget is le kell hűteni! Ha elfelejtetted betenni a hűtőbe, akkor tedd egy pár órára a fagyasztóba.
(Amikor én egyik este betettem a fridzsiderbe az üres befőttes üveget, a feleségem pár perc múlva kivette. Azt hitte megbolondultam, hogy üres edényt rakok a hűtőszekrénybe....)
A lehűtött tejszínt öntsd a befőttes üvegbe, add hozzá a porcukrot és (ízlés szerint) a vaníliás cukrot.
Jól csavard rá a tetőt, majd alakulj át bármixerré! Kezd el rázni az üveget, majd nagyjából 5 perc után nézd meg a végeredményt! Meg fogsz lepődni!
Ne félj attól, hogy esetleg túlrázod a tejszínt és esetleg vajat kapsz a hab helyett! Azért a vaj készítéséhez ez a módszer kevés...
Hihetetlenül egyszerű a módszerem? Akkor nézd meg ezt a videót!
Ennyi.
Remélem elégedett vagy a végeredménnyel! Ha tetszett a cikk, kérlek oszd meg a facebookon, had ismerjék meg a barátaid is!
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
ügyelő 2019.05.28. 13:39:03
Void Bunkoid 2019.05.28. 13:39:11
Kopasz Szuzukis 2019.05.28. 13:39:23
Tamas76 2019.05.28. 13:39:34
ponthogy · http://ponthogy.blog.hu 2019.05.28. 13:53:56
szelidorzo 2019.05.28. 14:11:58
rezsöatya 2019.05.28. 14:12:06
Amugy nem lapostanyerban kell tejszinhabot kesziteni, s akkor nem frocsog szét! :-P
Nekem még sosem ment ki egy csepp sem. Igaz, rendes tejszint hasznalok, double creamet... :-P
lobster thermidor 2019.05.28. 14:12:12
christophe 2019.05.28. 14:12:16
christophe 2019.05.28. 14:12:19
Tamas76 2019.05.28. 14:12:22
birthdayboy 2021.04.06. 09:39:15