Volt már úgy, hogy valamit el akartál mondani valakinek? Egy jó tippet, egy konyhai fortélyt, vagy esetleg egy ajándékötletet? Pont így vagyok ezzel én is.

Elviselhetőbb a kánikula, ha okosan étkezünk

2016/07/03. - írta: ponthogy

Nem kell semmi különöset tenni ahhoz, hogy okosan étkezzünk a nyári forróságban, csak figyelni kell szervezetünk jelzéseire. Megfigyelhetjük, hogy a tikkasztó napsütésben a lédús gyümölcsöket könnyű zöldségeket jobban kívánjuk mint máskor, az egyébként kedvelt, nehezen emészthető, zsíros ételeket pedig nem kívánjuk annyira. Az életmódunk pici változtatásával elviselhetőbbé tehető a nagy nyári meleg!

Miről is beszélek? A hőmérő higanyszála jóval 30 fok felett. Remeg a levegő a hőségtől, forró szél fúj, a nap elől szinte lehetetlen elbújni. Ez bizony hőségriadó! Ugye ismerős?

Azoknak, akik érzik, hogy lassan el kellene kezdeni diétázni, még jól is jöhet a nyári forróság. Ilyenkor nem nehéz megállni, hogy kevesebbet és egészségesebben együnk, mint máskor: reggel többféle gyümölcsöt, ebédre gazdag salátát, este egy könnyű, hideg gyümölcslevest.

A nyári esték egyik kedvelt időtöltése a grillezés. A nem túl fűszeres, zsírjától megszabadított húsok, grilkolbászok kevésbé terhelik a szervezetet, mint az olajban, zsírban sültek. Egy jól kiválasztott elektromos grillsütő tökéletes ehhez a művelethez.  

fruit-1191768_640.jpg
Okosan étkezik a nyári kánikulában az, aki salátákat, zöldséggel gazdagon megpakolt szendvicseket, hideg és meleg leveseket, grillezett, nyárson sült húsokat, gyümölcsös húsételeket, lecsót és gyümölcsös desszerteket fogyaszt.

Nyári étel recepteket nem kunszt találni az interneten, csak azért ne fogyasszanak ilyenkor is zsíros oldalast, mert nincs egy jó receptjük tikkasztó hőség idejére!

Mit igyunk a forróságban?

És az italok? Való igaz, hogy egy hideg sör, vagy fröccs  jól esik a forróságban. De csak addig, amíg megisszuk! Sokkal jobb lesz a közérzetünk, ha a kánikulában tiszta vizet, vagy szénsavmentes ásványvizet fogyasztunk. A nagy melegben sokkal több folyadékot kell fogyasztani mint máskor, de nem mindegy hogy mit. Különösen kerülendő az alkohol tartalmú ital, a kávé és a cukrozott, szénsavas üdítő.

glass-371210_640.jpg
Sokan vagyunk, akik nehezen viseljük a kánikulával járó megpróbáltatásokat: erős izzadás, kellemetlen testszag, rossz közérzet, fejfájás, stb. Próbáljuk meg helyes táplálkozással a minimálisra csökkenteni a forróság okozta kellemetlen tüneteket!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://ponthogy.blog.hu/api/trackback/id/tr488863068

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása